Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.05.12

Sorozatok

Sziasztok!

 

Mostanság sajnos ki vagyok égve agy kicsit és nem tudok rendesen az írásra koncentrálni, és inkább mangákat olvadok vagy animeket nézek. Vannak sorozatok, amik között találtam pár nagyok jó cselekményű történetet. Csak  nem tudom, hogy igazából most melyiket lenne érdemes igazán nézni. Valahogy lassan eltávolodok a yaoiktól és akciókkal és szerelemmel telt vizekre evezek. Folyamatosan keresem a legjobbakat, olvasom a kommenteket, kritikákat és úgy próbálok választani. Van amikor a gyerekes hangvételű sorozatot nézem egyik nap a másikon meg valamilyen véres történetet. A kedvemtől függ. A legtöbbször a youtube-ot, veoht és megavideot használom. Itt van néhány a jobbak közül.

 

Sima:

Code Geass: Számomra ez az egyik legjobb sorozat, ami kijött az elmúlt években.  Bár a főszereplő egyénisége mutat hasonlóságot  Death Note-tal, valahogy ez a főszereplő képes a 'jó' oldalon maradni és a szimpátiámat megtartani. A történetben keveredik a furfangos harci stratégiák, a modern gépezetek (mechák), és a természetfeletti elemek. Van egy kis romantikus oldal is, de alapjáraton a sztorinak nem az a lényege. Engem annyira lekötött a két évad, hogy enni is alig jártam ki mert piszkálta a csőröm, hogy mi lesz a következő részben.

(Death Note: Nem tudom, hogy a magyar népesség mikor kezdte el nézni ezt a sorozatot, de én annak idején még a 15 rész után hetente vártam, hogy mikor rakják fel a következő részt, mert még nem adták le a Japánban sem. Akkor tetszett a sorozat a sötét hangulata és a főként L egyénisége miatt, ezért is csalódtam, mikor meghalt. A sorozatot így is végignéztem, de nemigazán tetszett onnanstól kezdve)

Kannagi: Ez egy  aranyos kis vígjáték, ami egy fiúról és a hozzá beköltözött istenről szólt. Nem hatott meg annyira a történet de egész élvezhető egyes jeleneteiben.

Toradora: Romantikus vígjáték, ami két  iskolásról szól és az egyeségükről, hogy kisegítik egymást , hogy megszerezzék a szeretett  lányt ill. fiút. Nekem különösen tetszettek az utolsó részek, ahogy a szereplők egymásra találnak.

Vampire Knight: Egy szép iskola, ahova nappal emberek járnak iskolába, este pedig vámpírok. Az igazgató két örökbe fogadott gyereke tartja fenn a rendet, hogy a nappalisok ne árasszák el rajongásukkal az estieket és persze, hogy a titok titok maradjon. Próbálja az igazgató elérni, hogy a két faj békében élhessen  majd egymás mellett. A  lánya, Yuki igazából a főszereplő, aki próbál megoldást találni a fellépő bajokra. Nekem igazából sorozat végére elegem lett belőle és a nagy szerelméből. De aki igazán tetszett az Zero volt.

Spice and Wolf: A kereskedő egyik éjjel a kocsiján találja a falu farkasistenét, aki megkéri, hogy vigye őt vissza északra, mert itt már nincs szükség rá. Nem az a világmegváltó történet de mégis egyedi, és a szereplők egyénisége nagyon jó és ezért kifejezetten élveztem ezt az animét.

 

Ecchi: inkább fiúknak szólnak ezek a történetek a túl rövid szoknyák és a túl nagy mellek miatt, de itt-ott úgy megfogott a történet, hogy képes voltam ezt elviselni

Kamen no Maid Guy:  A gazdag nagypapa felfogad a dagadt fiú és kendós lány (unokák) mellé két cselédet. Az egyik egy olyan férfi aki maga a sötétség ura lehetne és semmi érzéke nincs a női nem értékeinek tisztelete felett. Ennek a megvilágosításában azért néha segít  a másik cseléd és a csajszi is. Egyszerűen hülyére röhögtem magam Kobarasin (férfi cseléd): sármos kuncogás (KU-KU-KU), 30+x érzék, röntgenszemek, és egyéb speciális képesség mellett, egyszerűen nem veheti vele fel senki a harcot.

Sekirei: Egy egyszerű fiú élete egy csapásra megváltozik, mikor összetalálkozik egy különleges képességű lánnyal, majd utána többel. A sorozat tele van harci jelenttel és humorral, ami miatt képes voltam egész jól végignézni, és még lett egy kedvenc szereplőm is. A sztori második évada még nem jött ki de biztosra várható.

Kenichi: Mikor a középiskolás diák egyik beteszi a lábát kívülről normálisnak kinéző dojoba 6 félelmetes mesterrel találja magát szembe. Az ellenfelek egyre csak gyűlnek, ahogy győzi az egyre erősebbeket. A srác néha akkor idióta, hogy fáj tőle a fejem de pont e miatt bírtam talán és persze a sok csihi-puhi miatt.

 

Shonenai:

Kyo Kara Maou: Mikor a főszereplőt lehúzzák a vécén egy teljesen más világban találja magát, hol kiderül hogy ő a következő Mazokukirály.  Az igazat  megvallva nem néztem tovább a sorozatot, mint kb 10 rész mert soknak tartottam az összeségében 9x részt, de nem volt rossz míg eljutottam. Nincs benne semmi igazi shonenai de a második részben kiderül, hogy miért tettem ide.

Sukisyo: Az emlékeit elvesztett fiú éli mindennapjait az iskolában, viszont az új szobatársa fellépése után minden egyre bonyolultabb és sötétebb lesz, ahogy a múlt lassan utoléri. Furcsa egy történet, de egész nézhető.

 

Yaoi:

Kirepapa: Egy kétrészes történet, amiből igazából csak az első cselekménye tetszett. Egy egyedülálló apa próbálja távol tartani a szép kicsi fiától a barátait mert mindegyikben veszélyt lát, hogy megrontsák szíve csücskét. Vigyázz ez igazi yaoi!!

Junjou Romantica: Ez egy igazi yaoi sztori, ami három pár történetét meséli el, ahogy egymásra találnak, leküzdik problémáikat. Az első pár volt a kedvencem de többit is bírtam és jókat nevettem egy egy vicces eseményen.

Egyáltalán nem ajánlom senkinek: Papa no kiss in the dark: egy borzalmas történet, egy gyerekről aki a saját apjával bújik az ágyba, majd később kiderül hogy "csak " a nagybátyja. Fúj! Undorító!!! Csak erős gyomrú fanoknak ajánlom. A történet tényleg csak a tiltott szerelem témáját feszíti a végsőkig, emiatt állít fel ilyen helyzetet. Higgyétek el vannak ennél jobb filmek is fenn a neten, ezt nyugodtan kihagyhatjátok.

 

Egyéb: Ezekről nem tudok írni, mert az első rész megnézése után nem mentem tovább, de ha lesz időm, lehet ezeket is meg fogom nézni de most úgy nem.

Saint Beast, Meine Liebe, Saiyuki

 

 

Nem tudom, hogy mikor fog a következő írásom ffnetre kikerülni, de remélem eléggé le fogok majd nyugodni, hogy legalább a Szüless újjá-t és a Szerelmi iszonyokat befejezzem. Utána próbálok nekiállni a Csak fél gyógyír folytatásának, mert valahogy azt most szívesen írnám. De minden bele tellik egy kis időbe. Amúgy, ahogy elnézem a nagy példaképeim sem írogatnak túl sűrűn. Vicces, mert ahogy elnézem a canon-fanokon kívül csak Zel/Xel és Xel/Lina párosítások kerülnek fel. Nem mintha bánnám (az elsőt, a másodikat valahogy nem kedvelem annyira).

 

Legyetek jók!

Pussz!!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.