Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.11.04

Lyany ficcit ajánl

 

A nagy fanfic ajánló

 

OKÉ!! Tudom, hogy írni kellene egy jó kis fiksönt már, és talán lassacskán újra beindulok, de most inkább megírom, hogy melyek azok, amelyek ihletet és kedvet adtak az íráshoz. Csak két párosítást fogok kiemelni, mert hát azok a kedvenceim. Először megírom, hogy hol olvastam,hol találtam, majd a címet a szerzővel együtt. Rövid leírással is szolgálok, talán egy kicsit le is lövöm vele a poénokat de hát akkor csak a címet olvasd el. Remélem ezzel egy kicsit felkeltem az érdeklődést, hogy mások elolvassák az angol fictionokat. Én is kezdő voltam és sok szót nem értettem az elején de idővel könnyebb lett. Az internetszótár és a lelkesedésem sokat nyomot a latba.

 

(Remélem ennek az eoldal.hu munkatársai nem szüntetnek meg emiatt a néhány oldalajánló miatt... nem szándékozok üzletet húzni ebből, csak szórakoztatom magamat inkább, ha mégis újra kezdek mindent csak ezt a doksit nem teszem majd fel)

 

I. Zelgadis és Xellos:
Igen ők ketten. Be kell, hogy valljam, mióta csatlakoztam a yahoo zel_xel_yaoiml groupjához végképp feladtam a harcot magam ellen, hogy bevalljam: igen ők a kedvenc párosításom minden szempontból és semmi nem tetézheti. Itt vannak azok a művek, amik ezt a megszállottságot előidézték. Vagyis a nagyobbik része, ami tetszett, mert hát ezeken kívül is van még jó néhány, csak ezeket már nem egyszer olvastam el. Ha kell még ezeken kívül javaslat szóljatok.

1. Fanfiction.net:

a. Alive and kicking:Yasmyn Yaslanna

Zel arra ébred egyik reggelen, hogy Xellos éppen elhagyja az ágyat, amiben közösen feküdtek és számon kéri tőle, hogy mit tett vele, mert hát nem emlékszik igazából semmire. Később kiderül, hogy a dolgok nem azok, aminek látszanak és a helyzet nem ennek a Mazokunak a hibájából történt, sőt ő maga sem emlékszik a dolgokra. Xellas-sama sütije segít Zel gondján, csak a mellékhatásokkal kell megküzdenie. Miután sikerül összeráznia magát Xellos teszi az életét pokollá apró mozdulatokkal.

A történet még befejezetlen, de az író időközönként megszánja az olvasóit egy-egy résszel, de van esélye annak, hogy végül befejezetlen marad. Nekem eddig nagyon tetszik a cselekmény, és sok humort rejt. Szegény Zelgadis sokat szenved benne de vicces formában.

b. Cure: Chocolate Covered Demon

Zelgadis unatkozva fekszik a füvön, mikor megjelenik Xellos. A pap segít neki, hogy megszabaduljon az átka egy részétől, de több szándéka is van ezzel. Az egyik, hogy gyengítse a kimérát, a másik, hogy gyengítse. De miért? Olvasd el!

Nem olyan bonyolult egy történet, és egy kicsit lapos de ha csak arra vársz, hogy a kettő mikor jön össze, ez egy elég light-os mű, amibe nem kell annyira beleélned magad.

c. Suddenly I've Run out of Secrets: FormerlyKnownAsRin

Egy csöpögős történet, hogy hogyan jöhet össze két olyan szerelmes, akik tagadják egymás előtt az érzéseiket. Egy újabb kaland során Zel kénytelen a csapattól elszakadni, mert kiméra voltja miatt szörnyetegnek mondják és ezt egy támadással meg is erősítik. A baj közepén megjelenik a megmentő és utána már minden szebb és jobb lesz.

Ezt romantikus hangulatodban imádni fogod! Amúgy a két főszereplő nagyon OOC, de egy igazi őröltnek még ez sem számít.

d. Don't Run From the Nightmare: Purin-chan

Ez nem egy szerelmes sztori. Zel egy kihalt városban találja magát, ahol Xellos lecsap rá, minden erőfeszítése ellenére. Van menekvés?

Jól megírt darab, a sötét oldalra helyezi a hangsúlyt.

e. Whitefriars Lane: rainjewel

Egy abszolút kedvenc. Bár inkább tehetném a Zel/Lina oldalra, de a vége miatt mégis ide való. A múlt betegsége utoléri Zelt és a végső megoldásként vissza akarja változtatni magát emberré, hogy a halált is könnyebben vegye. Közben visszaemlékezik a múltba, a betegséggel való küzdelmére, az Erissel és Linával való kapcsolatára. Ahogy a jelen eseményei haladnak Zelgadis a Dragon Slave használata után összeesik és egy megoldása marad az életben maradásra, ami Xellos ajánl fel. Viszont magas árat kell ezért fizetnie, vagyis talán nem is neki. Hogyan dönt? Vajon elkeseredésében talál e más megoldást. A vége nemigazán pozitív.

Tényleg lehangoló egy történet, majdnem elsírtam magam a visszaemlékezések közben, mert olyan oldalról közelítette meg Zel kapcsolatát Rezoval és Erissel, amilyet eddig még sehol nem olvastam.

f. Zelgadiss' Christmas: Chocolate Covered Demon

Röpke karácsonyi mese arról, hogy miután Zelgadis megtudja Xellostól, hogy nincs gyógyír kiméra létére, mégis megnyugvást talál karácsony este. Egész realisztikusnak tartom, még ha a vége egy kicsit nyálas is.

g. Miss You Love: rainjewel

Újabb kiváló mű ettől az írótól. Zelas parancsa egyértelmű: megölni Zelgadist. Miután Xellos megteszi meg kell küzdenie a magában dúló emlékekkel és érzelmekkel, illetve volt barátai haragjával és Filia nem kívánt szerelmével. Milyen lehetőség maradhat egy Mazokunak viszontlátnia halott szerelmét a túlvilágon, hisz egyik pokolban sem találhatja meg őt?

Itt kész. Ennyi volt. Ennek a ficcinek a harmadszori olvasása után is könny lábadt a szemembe. Első alkalommal pedig rendesen elsírtam magam. Tudom ciki de egyszerűen nem bírtam ki. Annyira eltalált a leírási módszer, és olyan életszerű, hogy nem tudok szavakat találni rá. Kötelező olvasmány.

h. Under the Mask: Sunfreak

Egyik cuki kis kedvencem. Zel egy varázslat segítségével emberi fomában pincérnőként szolgál fel egy étteremben, hogy levadásszon néhány banditát, mikor a fogadóban megjelennek 5 éve nem látott barátai. Kicsit szórakozik velük, de végül nem engedheti el őket anélkül, hogy megtudják, hogy valójában kicsoda. És a végén a régi szerelme, kit elhagyott felkapja és a többi pincérnő boldogan sikít utánuk.

Imádni való megfogalmazása van a darabnak, és happy ending.

i. Free fallin: Draqonelle

Egy kicsit Amelia centrikus sztori, amiben megmutatja, hogy milyen érzések kavarognak benne, miután leesett az égből, mert meglátta Xellost és Zelgadist egymáshoz bújva egy barlangban.

Érdekes egy szemszög, mert hol Ame-chan, hol pedig a szerelmesek oldaláról közelíti meg az eseményeket. Nem rossz, nem rossz.

j. Secret Admirer: Xandra

Itt van Valentin és a mindig depresszív kiméránk, most még mélyebb önutálatba süllyed. Ezt tetézi, amikor kap egy levelet egy titkos hódolótól. Ki lehet az? Igaz lehet? Vagy csak valakinek egy beteges játéka az egész? Ezeken rágódik Zel, mikor végre kiderül, hogy ki is az. A kezdeti hitetlenkedés után minden kitisztul és a hódoló haldokló szíve is tovább doboghat.

k. Grenshaft: Kaeru Shisho

Zelgadis sok évvel a barátai halála után egy tenger mellett kis városban megtelepszik a télre, ahol megismerkedik a helyi kováccsal és a kapcsolatuk nemsokára nemcsak baráti, hanem annál mélyebbé válik. Talán most végre megtalálta Zelgadis a boldogágot, vagy újabb csalódás vár rá?

A történet nem rossz, de végét szerintem az író egy kicsit elsiette a gyors megbocsátással, meg minden. Az írási stílus tetszik és ajánlom a többi Zel/Xel szoriát. Ilyen a: Summer Heat; Autumn Snap, Winter Chill, Spring Thaw sorozat; Trapped; és a AU-k: Boy Band, Remind me, later és folytatásai.

l. The Bood Cure: Kaeru Shisho

Szerintem külön említésre méltő ez a kis vicces fiksönje az írónak. Lina megtalálja Zel gyógyszerét, és Seyruun felé veszik az irányt. Xellos ellopja a könyvet, mely az igét tartalmazza és érdekes felfedezést talál a második oldalon, amit a két varáyzló közül egyik sem olvasott el.

m. What Secrets We Bring: The DeathBunnie

A Slayers csapata a szent könyv egy darabja után kutatva egy kis városban találja magát hosszú, megkínzott útjuk során. Zel idegességében csak a szobájába megy fel és rövid gondolkodás után ott találja Xellost. Egy Zel által nem akart csók után a Mazoku eltűnik. Másnap folytatják a templom utáni keresést, ami végül téves információnak bizonyul. Zelgadis a tópartra megy, ahol meglátja a tükörképben régi énjét, és Xellos valód formáját, miután megjelenik. Egy kirohanás és lázálom után újból a tó mellett találja magát. Végül elragadja rémálmai szörnyetege és nincs menekvés a láncoktól, míg ki nem mondja, hogy szereti a lényt, mely folyamatosan kérdezi őt. Megszabadulni pedig soha nem tud.

Elég sötét egy történet és nincs igazi megoldása. A leírás nagyszerű, és a végén van egy kicsi borzongás is.

n. Poison: tsutsuji

Abszolút kedvenc. A történet Zel egyik újabb útját mutatja be a gyógyír keresése után. Közben Xellos megmenti az életét és a saját titkos oka miatt a kimérával folytatja az útját.

A történet hosszú, részleteiben írja le mind a tárgya, mind a szereplők cselekedeteit. Nem szeretném leírni részletesen ezt mert úgy gondolom, hogy ezt elolvasni kell, hogy megértse valaki, hogy mire gondolok. Zelgadis szemszögéből láthatjuk legtöbbször a dolgokat, csak néhány helyen nézhetünk Xellos gondolatai mögé. Tényleg egy felnőtteknek írt ficciről van szó, amelyben a karakterek csodálatosan adják magukat. A legjobban megírt darab, amit olvastam. Kezdő angolosoknak ezt nem ajánlom mert hosszú és egy idő után megunhatja, mert nem érti a felét. Majdnem én is feladtam néhol, de végül is teljes mértékben megért elolvasni és tényleg az egyik nagy kedvencem. Ennek a folytatása a Birth Ride, ami sajnos befejezetlen.

Másik jól megírt műve a World of Subjugation, ami szintén befejezésre vár, valójában a cselekmény épp csak elkezdődött.

 

 

2. Zelas.net:

a. CabinFic: Xellina

Xellos megmenti Zelgadist és súlyosan megsérül. A kiméra talál egy kis kunyhót, ahol gondját viseli eszméletlen társának, hogy ha eléggé felépül a Mazoku ő maga ölhesse meg, fair küzdelemben.

Egy egyszerűbb ficci, kevés cselekménnyel, a fáradt órákra.

b. Lessons: Kc-chan

Egy igazán lemon központú darab. Xellos az ereje segítségével lassacskán magához láncolja a tehetetlen Zelgadist.

Ezt csak akkor olvasd el, ha csak egy szexszel teli fiksönre vágysz.

c. Ezen az oldalon még több ficci is van, amiben ők ketten közel kerülnek egymáshoz így vagy úgy. Nem szeretném mindegyiknek lelőni a poénját. Itt nem kell keresned és szortéroznod, hogy vajon melyikben lehet X/Z párosítás.

 

 

3. Slayers.destructve.com

a. Shindai Yo: Larch

Lina, Gourry és Amelia éppen egy város felé veszik az irányt, mikor meglátják Xellost egy kövön ülni. Hamar kiderül, hogy az Zelgadis sírköve, és a többiek válaszra várnak, amit a Mazoku nemigazán ad meg. Egy másik városba érve meglátják Zelt Dolphin társaságába. Az elő vereség után verbuválnak még néhány régi jó barátot és úgy mentik meg Zelt és Gourryt. A szomorú volt kiméránk pedig megkéri Xellost, hogy tanítsa meg, hogy hogyan élhetne tovább.

Humoros hangvételű az egész fanfic, amiből nem hiányzik a végéről egy kicsit lemon.

b. Exposed: Xellas M

Zel egy beteges varázsló fogságába esik, akitől Xellos szabadítja meg. A depresszió egyre mélyebben leül Zelgadisban és elküldi a Mazokut. Egy aranysárkány átmossa az emlékeit, hogy segítsen kicsi kis bosszújában, és így Xellos kerül fogságba. Végül sikerül a kimérának visszaszereznie önmagát és az új küldetése, hogy kiszabadítsa a papot.

Ugyanettől az írótól olvashatjátok itt: Chocolate Flavored Kisses, Purple... amik egyszerűbb cselekményűek. Egyik vicces, a másik megtéveszt egy kicsit.

c. Body and Soul: Shosen

A felkelő Hold gyütri Zelgadist, és messzebb megy az tábortól, hogy kielégítse vágyát. De megzavarja Xellos és ezért rajta éli ki ezt. Másnap kiderül, hogy mi volt ennek az oka és a páros egy erős összekapcsoló varázslat hatalmába kerülnek. Öt évig el kell viselniük minden este egymást, sikerülhet e? Ennek a folytatása a Happy Anniversary.

Shosennek itt fenn van több ficcije érdekes őket elolvasni. Bár a legtöbbjében Xellos az uke és Zelgadis a seme, amit én pont fordítva szeretek, de ha nektek mindegy akkor ezeket szeretni fogjátok. Az író honlapja a totallykawaii.com, ahol mindent elolvashatsz tőle.

d. Zelgadiss Trapped: Watashinokakumei / Chocolate Covered Demon

Zel megijjed attól, hogy milyen könnyen odaadta magát Xellosnak és próbál elmenni tőle, a pap nem engedi, hiszen számára Zelgadis egy igazi kincs. Ugyanazt és ugyanúgy érez mindent, mint ahogy szeretett kimérája. És mivel egy seggfej mazoista ki is akarja ezt használni. Csakhogy a dolgok félre sikerülnek és szakítanak. Xellos végül befejezi a küldetését és Zelgadissal kettesben szórakoznak.

 

Hú, oké. Legyen most egyenlőre ennyi ebből a párosból. Ficcitet olvashattok még a fent említetteken kívül még:

darnessrising.com ; community.livejournal.com/yaoiclairbible .

Ha még kell néhány szóljatok. Van egy kicsi kis gyűjteményem a gépemen, azt elküldhetem, csak nem akarom mások szerzői jogait megsérteni olyan nyíltan, hogy ide kiteszem őket. Én sem örülnék annak. Akkor most a következő couply.

 

 

II. Lina és Zelgadis:

A másik kettő. Mikor a Slayers láz kitört rajtam oda voltam ezért a párosításért és csak később lettem yaoi megszállott. És még most is szívesen olvasom azokat az írásokat, amelyek ők kettőjüket teszik össze. Íme néhány kiemelt darab.

1. Fanfiction.net:

a. Beautiful stranger: Kanshisha Tenshi

Zelgadis visszakapja régi alakját és megkéri Linát, hogy találkozzon vele. Lina nem ismeri fel, mikor odalép hozzá és Zel megpróbálja megkedveltetni magát így, gondolván, hogy így több esélye lesz.

Rövid szerelmes kis történet, egy kis OOC-vel.

b. Protector: Findel

Zelgadis meghal a pusztában (Desert of Destruction). Shabranigdo lovagja Mazokuként újjáéleszti és megbízza Lina védelmével. Alakot változtat és fejvadészként saját magát üldözve veszi rá a három Slayers tagot, hogy kövesse. Erős ellenszenvet ébresztve Linában. De a sötét lovag mást is tervez, ami sajnos nem derül ki, mert a történet befejezetlen. Közben minden kiderül Zelről, majd ő és Lina átadják magukat szerelmüknek.

Érdemes elolvasni az író többi ficcijét, is ami az oldalon fenn vannak.

c. Shadow Magic: Zelgadis and Lina: Sapphirefly

A Slayers első évada után játszódik. Mi történhetett volna, ha Gourry elhagyja Linát.

Lina egy étterembe duzzog elveszített testőrén, mikor összetéveszt egy idegent Zelgadissal. Neki elpanaszolja a gondját. Később találkozik Zellel Xoanaban és megegyeznek, hogy később találkoznak. Csakhogy Zel helyére az idegen lép be, a kiméra alakját felvéve. Elvezeti Linát “Rezo” északi laborjába. Közben a való Zelgadis Lina után ered. Fibrizzonak nem tetszik, ahogy a dolgok alakulnak ezért elküldi Xellost, hogy megmondja, hogy ne avatkozzon a Hellmaster terveibe, de nem sok sikerrel. Zelnek végül sikerül megmentenie Linát, és megtudták az igazi kilétét az idegennek...

Ahh.. a többi része is érdekes ezért nem mondok többet. A vége egy kicsit sötét, mert végül is kételyek között hagyja az embert. Imádom a leírást!!! Magával ragad s elborzaszt, mert nem tudom, hogy mit higgyek a végén.

d. Crazy for this Girl: Yugure

Oda vagyok ezért a ficciért!!! Xellos az egyik reggelen Zel kávéjába önt egy kicsi szerelmi bájitalt és ennek következtében beleszeret Linába. Amelia elmegy Seyruun (vagy hogy írják), hogy a könyvtárban utána nézhessen egy megoldásnak, míg Gourryt elküldik Sylphilért. Zel és Lina együtt mennek Zephiliába, ahol a boszorka egyik régi barátja és szüleik segíthetnek a problémán. De miért is kell házasságra lépniük? Meg menekülhetnek ettől (már aki meg akar)? És hol az ellenszer?

Nem érdekel, hogy nem szereted ezt a párosítást, ez a történet akkor is kötelező! Ez a kedvencem. De Yugure még több fiksönje van fenn, ami szintén ajánlok.

 

2. Darknessrising.com

a. Sorcerer's Folly: Ashe Ryder

Egy hóval fedett völgybe érkezik a jól ismert kis csapat Xellossal kiegészülve. Egy érdekes legenda után Zel kínok között esik össze. Kiderül hogy Zelgadis a kiméra léte miatt meg fog halni rövid időn belül. Közben Lina álmaiban életre kell a történet és kiderül, hogy a legenda igaz és neki kell megmenteni az ezer éve sínylődő Völgy Urát.

Jajj nem nyaggatlak a véleményemmel! Olvasd el ha van kedved és kész!

b. Twisted: Renfiel

Itt Xellos nem a kedves fajta Mazoku. Zel elmegy a fogadóból este a barátai bánatára, hogy egyedül legyen az erdőben. Csakhogy megjelenik Xellos és leüti, majd megszállja. Zel testét uralva meg akarja erőszakolni Linát, de nem sikerül neki. Viszont magas árat kell fizetnie a kimérának. Gyorsan folyik a vér és testéből az élet és addig eg sem tudják társai gyógyítani, míg a Mazoku benne van.

c. Night Games (trilógia):WC

Lina nem tud aludni az éjszaka az erdőben lévő hangoktól ezért Zel mellé bújik. Zelgadis később erről megfeledkezve azt hiszi, hogy álmodik és el kezdi kiélni vágyait, míg rá nem jön, hogy az a valóság.

 

3.Theria.net

Az a helyzet, mikor utoljára voltam itt, a rendszer vírust jelzett ezért nem mentem tovább. Megtalálhatjátok a legtöbb művet az előző honlapon. Theria és SephZero a ficcik írói

a. Night After:

Zel felkel az egyik reggel egy végigmulatott parti után és maga mellett találja Linát. Kiderül, hogy nem is egy éjszaka, hanem több mint két hét esett ki az életükből és, hogy azalatt házasságot kötöttek egymással. Zel apjával együtt keresik meg Zel anyját (nem mondom meg hogy ki az), majd Luna után erednek, mert hát ő volt az egyik tanú. Zephiliában megismerkedhetünk Lina apjával, aki kihívja Zelt egy párbajra. Legyen ebből a történetből elég ennyi.

b. After Destroyer:

Húú ez egy hosszú cselekményű történet, ami kb annyiról szól: Lina halála után egy fiatal lány felveszi a nevét és beáll Xellos szolgálatába. Megismerkedik Zelgadissal, aki már az új Hellmaster és együtt indulnak vissza Xelloshoz. Zelt közben emészti a bűntudat és megbolondítja a régire kísértetiesen hasonlító faital Lina. Hmm... már nem emlékszem részletekre, mivel ez volt az egyik első ficci, amit olvastam. Mostanság meg nincs időm meg kedvem se újra belekezdeni. De tudom, hogy annak idején tetszett. Inkább a múlttal kapcsolatos dolgok maradtak meg, mint a „jelen” eseményei.

 

3.Ashvolt.com

Egy másik írói oldal.

a. Companion:

Az első éved után játszódik a történet. Zel megjelenik Amelia bálján egy unott Lina erkélyén. Megjelenik egy lehetséges gyógyír Zelgadis számára, ahogy egy ellenség, akire nem emlékszik. Sem pedig, hogy Lina és ő már korábban is találkoztak volna. Elindulnak Yume királyságba, és odaérve Lina egyre többet tud meg a kiméra múltjáról. Az óriáscsiga támadása, családi félreértések és egyéb bonyodalmak teszik élvezetessé a történetet.

b. A többi fiction nem ilyen hosszú, de azok sem rosszak!!

 

A francba! Már arányaiban is több ficcit olvastam az X/Zről mint L/Zről! Bár szerintem azért jó néhány művet kihagytam a felsorolásból. Igaz akkor azt elmondhatnám mindkettőről. További Z/L műveket olvashattok:

eveshka.org ; members.fortunecity.com/mysticdragon3/zelina.htm ; www.geocities.com/sana-chan .

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

Na, szerintem ennyi lesz és kész. Most elkezdem motiválni magam a következő ficcimhez, és ha az megvan neki is állok... majd... türelem. Csak hát nincs igazából időm az ihlethez. De csak belém csaphat egyszer.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.