Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.03.10

Tizenkilencedik fejezet

 

Az egy óra gyorsan eltelt, de Lovagenek semmi nyoma nem volt. Már negyed órát vártak, mikor kopogtak az ajtón – Gohan, Goku gyertek ki. – hallották Piccolo hangját.

 

A borzas férfi kitárta az ajtót és látta, hogy ott áll nemcsak a Namek, hanem Vegeta és Noeven is – Sziasztok! Mi történt? Miért nincs veletek Lovage? – nézett jobbra- balra a folyosón.

 

Az anyó szélesen vigyorgott, de nem szólt semmit. Piccolo ellentétben irritáltan válaszolt – Úgy tűnik Lovaget elrabolták. Akitől annyira félt elkapta és nem akarja elengedni még egyszer.

 

– Minek kell kiszabadítani azt az idiótát? Meg amúgy sem öli, úgyhogy mehetünk tovább. Majd felszedjük visszafelé. – mondta ridegen a herceg.

 

– Nem a te fejedben ordít folyamatosan, hogy segítsünk neki! Kezd elviselhetetlenné válni. – fordult idegesen Vegeta felé a Namek.

 

– Ezen kívül fontos taktikai pozíciót lát el a hajón, ezért mindenképpen velünk kell jönnie. – mondta jókedvűen az öregasszony. Nem közli a jelen lévőkkel, de ő szórakoztatónak tartja fogadott fia „szenvedését”. Tudta, hogy sokszor nagy ripacs a magas ifjú, de viselkedése teljesen hatástalan annak karmaiban, akihez most került. Lovage ex-ügyfele jóval idősebb a Saiyannal, mégis fizikailag még csak tinédzser. A Nazlinok a leglassabban öregedő nép, akiről valaha is hallott, bár nem halhatatlanok. A kérdéses fiú első látásra beleszeretett az akkor még itt dolgozó nyakiglábba és az első közösen eltöltött éjszaka után mindent elkövetett, hogy együtt legyenek. Persze Lovage nem hagyta magát egy férfihez lekötni, főként egy olyanhoz, aki éretlennek számított a saját fajában. Ebből született a jelenlegi konfliktus is, melyen most is jókat nevet magában. Ő már tud védekezni fogadott fia elmetámadása ellen, de Piccolo még nem képes kizárni rikácsolását.

 

– Ki egyáltalán ez az alak? Nem lehetnek egyszerűen csak kitekerni a nyakát? – kérdezte a herceg.

 

– Sajnos ő a Nazlin birodalom trónörököse, ezért eléggé súlyos következménnyel járna a meggyilkolása. – közölte az információt az anyó. Vegeta morgott egyet.

 

– Kik ezek a Nazlinok? – érdeklődött Goku.

 

– Az egyik legnagyobb független kereskedést lebonyolító faj az univerzumban. Mindig tőlük lehet a legmodernebb technikát megvásárolni ha meg tudod fizetni. Hosszú életüknek köszönhetően hatalmas tudást képesek felhalmozni és alkalmazni, és meg tudják védeni magukat az agresszívabb fajok ellen. Kereskedőik mindenhol ott vannak, és mindent átlátnak az űrközi eseményekben. Ha meghal a herceg még a hajóig se jutnánk el, hogy ne próbáljanak bosszút állni. – fejtette ki a helyzetet Noeven.

 

– Még Dermesztő sem mert az üzleteikbe belepiszkítani, mert tőlük kapta a serege a fegyvereket. – közölte kicsit mérgesen Vegeta. Megint feleslegesen húzzák az idejét, miközben Kakarott jelenléte egyre zavaróbbá válik.

 

Goku elgondolkodott a helyzeten és egy következtetésre jutott – Miért nem mondjuk meg neki, hogy házasodjanak össze! – erre még Noeven is eltátotta száját míg a többiek pofára estek.

 

– Apa! – állt fel a sokkból Gohan – Mi értelme lenne az egésznek?

 

– Gondolj csak bele, legalább így a srác tudni fogja, hogy van köztük egy kötelék, amivel magáénak mondhatja Lovaget. – fejtette ötletét a borzas harcos.

 

– Hmm... – elgondolkodott a Namek egy kicsit.

 

– Piccolo! Csak nem gondolkozol rajta? – döbbent meg a félvér rajta.

 

– Nem, de ezzel talán lehetőségünk lenne, hogy megszökjünk. Míg a Nazlin örökös megnyugszik, és hagyja „felkészülni” Lovaget, addig elrepülhetünk a hajóval. – javasolta a trükköt a volt Kami.

 

– Jó, de hogyan mondjuk el ezt Lovagenak? – kérdezte Gohan.

 

– Már tudja. Mindent hallott a telepatikus képességének köszönhetően. – mondta a Namek. Fájt is a feje, mert Goku megjegyzése után a Saiyan akkorát sikított, hogy a dobhártyáit regenerálni kellette.

 

Piccolo ötletét alapul véve megkezdték a terv részletes kidolgozását. Vegetán kívül, aki inkább visszament a hajóra, szólt a Cressnek és Sagenek, hogy nemsokára tovább állnak – Cress. Fejezzétek be amit csináltok és gyertek vissza a hajóra. Lovaget elkapta egy Nazlin, és a banya meg a többiek próbálják kiszabadítani.

 

– Mit a szart érdekel ez engem? – válaszolt irritáltan – Tövig vagyok a csajomba, nem fogom félbehagyni senkiért! – a háttérben Sage sikoltott egyet – Ha végeztünk majd jövünk. – és megszakította a vonalat.

 

A herceg megrántotta a vállát. Ugyan zavarta, hogy így válaszolt Cress, de ő se hagyná abba a dugást senkiért sem. Bement az átalakított raktárba és úgy döntött edz míg visszatérnek a balekok Lovagegel vagy nélküle.

 

~o~O~o~O~o~O~o~

 

Nagun szorosan ölelte magához élete szerelmét, és boldogan vette észre, hogy az elmúlt egy órában kedvese lenyugodott és hagyta, hogy teste testéhez simuljon. Nazlin számítás szerint oly rövid ideje látta őt, de számára mintha tíz örökkévalóság telt volna el. Tudta, hogy szerelme akaratos és ragaszkodik a szabadságához, de akkor sem engedheti, hogy rajta kívül bárki mással lehessen! Belefúrta orrát a fonott hajba hogy erősebben érezhesse a Lovage illatát.

 

– Nagun, legalább maradj nyugton! Így nem tudok aludni. – szólalt meg pufogva a Saiyan.

 

– Csak úgy örülök, hogy itt vagy! Holnap magammal viszlek a Nanazura és bemutatlak a családomnak! Soha többé nem válunk el! – lelkesedett az ifjú, míg Lovaget kirázta hideg. Nazlin hagyományok szerint ez egyenlő volt a jegyességgel. Ha bárki más lenne, talán már rég igent mondott volna egy ilyen ajánlatnak. Ki ne akarna a világ egyik leghatalmasabb nép trónörökösének a párja lenni?

 

De mint macska a kutyától, úgy irtózott a hercegtől. Vagy inkább majom az oroszlántól? Ha nem ő lett volna az érintett Saiyan hülyére röhögte volna magát, mikor a Földön lévő életvilágot átnézve felismerte a Nazlin faj primitívebb változatát. A kereskedő nép feje szinte teljesen egyezett az ottani oroszlánokéhoz. A koponya formája, a szőrrel borított arc, felálló fülek és az éles szemfogak, mind ugyanolyanok voltak. A Nazlinok teste viszont humanoid volt, és a mellkastól kezdve majdnem teljesen csupasz, egészen a végtagok alsó részéig, ahol újra megjelent a fejen lévő szőr, és a hegyes karmok, melyek a földi nagymacskáéval mutatott újra némi rokonságot. A herceg sörénye hosszú és selymes volt, finoman, hosszan összekötve egészen a fiú combjáig érve, jelezve, hogy királyi sarjként soha nem kellett a haját levágni. A három farka szintén az oroszlánéval azonos formájú volt, melyeket Nagun folyamatosan rajta táncoltatott.

 

A herceg faji hovatartozása még annyira nem is zavarta mint inkább a puszta tény, hogy alig érte el az ifjú a pubertás kort. Az eltúlzott érzések, a gyerekes vonzalom és túlságosan is magas szexuális vágy egy olyan túláradóan lelkes és nemes egyéniséggel párosult, melytől a sok kegyetlenséget átélt Saiyan egyszerűen undorítónak tartott. Ha egy érett férfi állna mellette, máshogyan viszonyulna a feltett ajánlatra.

 

Lovage világéletében szeretett csábítani de ezt az egy hódítását haláláig bánni fogja – Nem gondolod, hogy a szüleid csalódottak lesznek, ha meglátják, hogy egy hímringyót akarsz házasságba kényszeríteni? – kérdezte gúnyosan.

 

Nagun rázta a fejét – Aput és anyut nem zavarja, hogy ki honnan jött. A szívet és lelket nézik egy másik lényben, és tudják, hogy ugyanolyan jól kiismerem magam köztük, mint ők. A kereskedői vérünkben már évezredek óta benne van a lények legbelső énjének meglátásának képessége. Tudom, hogy kicsit keménykalapos vagy, de érzem a belőled áradó jóságot. – szorította magához farkaival a nálánál háromszor vékonyabb férfit.

 

Igaz, hogy szerette Lovage a szappanoperákat, de ebbe a szövegbe még az ő gyomra is felfordult – Egy prosti akkor is prosti marad, ha összeomlik a világ Nagun. Egyszerűen nem vagyok képes egy kannal maradni. Lételemem a változatosság, amit te tapasztalatlan ficsúrként nem fogsz sohase nyújtani nekem. – közölte vele elutasítóan.

 

Felmorgott a tini – Kérlek ne hazudozz össze-vissza Lovage! Tudom, hogy mi jár abban a szép fejedben, de nem tudsz ilyesmivel megsérteni vagy elbizonytalanítani.

 

– Eressz el, és keress magadnak egy korodhoz illő párt! Mondjuk Glane elég életvidám kölyök, aki biztos szívesen menne veled Nanazurra. – gesztikulált flegmán kezeivel.

 

– Mert nincs benne olyan elegancia egy átkozott csökönyösség mellett, mint amilyen neked van. – a Saiyan magához rántotta karjait.

 

Hol a fenébe vannak a többiek? Már nem bírom sokáig! – ekkor meghallotta a zenét (talán a Muse – Blackout) és Piccolo válaszát fejében – Végre! – készült a menekülésre – Hallod ezt a hangot? – megvárta az oroszlán fejű ifjút, hogy maghallja a zajokat, amikre felhívta a figyelmét.

 

– Igen, még nem hallottam sehol ilyesmit. Te tudod mi ez? – kérdezte Nagun.

 

– Ezzel bebizonyíthatom, hogy valóban nem tartozom hozzád! – mosolygott kajánul – Ez a látnokok egyik ismert zenéje a fajomnál. Ha halljuk, tudjuk, hogy egy guru van a városban. Ő megmondja, hogy egymásnak rendelt minket a sors! – magyarázta, közben kimutatott az ablakon.

 

Az utcán egzotikus kép tárult a szeme elé, amitől még maga Lovage is meglepődött egy kicsit. A négyszemélyes menet középpontjában törökülésben lebegett a „guru” aki egy kicsit sem tűnt lelkesnek hivatásában. Fején turbánján legalább háromszínű füzér, mely ruháján egész végig töménytelen sokszorossággal megismétlődött, és ahogy a szél fellibbentette köpenyét, láthatóvá vált valami ismeretlen jel rajta. Előtte kettő fehér tógás férfi virágkosárral a kezükben hintette az utat, mögöttük suhant egy tetőtől talpig burka szerű ruhába öltözött alak, aki a rádiót tartotta.

 

– De ez a guru nem is Saiyan. Namek, ha jól sejtem. – nézett gyanakodva a szépfiúra.

 

– Te rámernéd bízni ezt a feladatot egy Saiyanra? A Namek már régóta lakik népétől messze és szívesen segít nekünk a szaporodásban. – egy kicsit megingott a guru a lebegésben.

 

A szkeptikus tekintet megmaradt Nagunon, de nem tudta, hogy Lovage képes telepátiára, ezért nem kételkedett nagyon szavaiban – És pontosan mit is csinál ez guru?

 

– Megállapítja a két fél Kije alapján, hogy képesek lesznek e hosszútávon is termékeny kapcsolatban maradni. – magyarázta a kitervelt beszédét.

 

– Lovage. Én az elmúlt években rengeteget tanulmányoztam a Saiyan kultúrát, megszereztem az adatbázisotok 80%-át de ilyenről sehol sem olvastam. – a fonott hajú férfi fölé emelkedett – Ellenben azzal, hogy a Deaka képes utódot szülni ha kialakít egy köteléket párjával.

 

– Honnan veszed, hogy én az vagyok? – nézett szúrósan a Nazlinra.

 

Megnyalta a volt prosti nyakát – Megvannak a forrásaim. Nekem nem kell guru, hogy kiderítsem egymáshoz tartozunk, ezt magamtól is tudom.

 

Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szerette volna. Elnyomta a másik fejét, és a szemébe nézett – Nekem fontos, hogy tudjam tőle!

 

Morgott egyet Nagun, hogy beleremegtek az asztalon lévő poharak – Rendben, de veled megyek! – egyezett bele duzzogva. Felhúzta nemesi ruháját, közben egy pillanatra sem vette le a szemét az öltözködő Saiyanról.

 

Lovage tudta, hogy ennek jól kell sikerülnie, ha meg akar szökni a mindenre elszánt hercegtől. Korábban is már csak csellel tudott megszabadulni a Nazlin karmaiból és félt, hogy ha ezt elrontják az utolsó menekülési esélye foszlik szét.

 

Azt utcára kiérvén, a szikár Saiyan megszólította az ismeretlennek mondott menet tagjait – Szép napra keltünk ma is bölcs guru! – köszöntötte olyan komolyan, amennyire tudta Piccolot. Rápillantott Gokura és Gohanra, de gyorsan el nézett, mert attól tartott elröhögi magát. Valahogy egyikük karakteréhez sem illett az ékszeres berakású tóga, virágos kosárral. Lenézett a földre, mintha alázatos lenne.

 

– Szép napra keltünk, Saiyan. Miben kéred a segítségem? – kérdezte a Namek, elrejtve az irritáltságát, ahogy hallotta Lovaget a fejében röhögni.

 

Nagun előrelépett és válaszolt – Szeretnénk megtudni, hogy a véleménye szerint összeillő pár vagyunk e? – nézett mérgesen a gurura, hogy ne merjen olyan döntést hozni, ami nem tetszik neki.

 

– Ahogy akarod. – becsukta a szemeiét és elkezdett a kezével kör alakú mozdulatokat tenni a két férfi előtt. Kis idő után befejezte a mozdulatot és elmondta a határozatot – Majdnem megfelelő pár lennétek egymáshoz, és áldásomat is adnám rátok, de a Saiyan lelkét fel kell előtte készítenem a kapcsolódásra. – Piccolo nem hitte volna, hogy valaha ilyen szavak hagyják el a száját, ezért elhatározta, hogy Lovagen előbb vagy utóbb de revansot vesz.

 

– Micsoda?! – hangzott a diagnózisra a felháborodott felelet – Nincs az végzet, amiben el tudnám képzelni magam ezzel itt! – mutatott a fonott hajú az idegen világ hercegére.

 

Viszont a Nazlin szemei felcsillantak – Készítsd fel nekem őt! – követelte mint örökösi jogát.

 

– Nem! – ellenkezett tovább a terv szerint a szikár férfi.

 

– Képes vagyok rá, de csak akkor ha magamra maradok vele. – ez az egész nevetséges – A megvilágosodás meditációval jöhet létre. – mondta érzéstelen hangon.

 

Nagun tudta, hogy valami nem stimmel a guruval, de ha ráveszi makacs szerelmét, hogy vele tartson, nem érdekelte, hogy milyen lény teszi azt, csak tegye meg – Rendben. Van egy szobám ebben a hotelben, használjátok belátásotok szerint. Az ajtóban és az ablakoknál őrök állnak, hogy ne zavarjon titeket senki. Remélem megfelel. – és egy biccentést kapva a luxus szintre vezette Piccolót és a társait, magával rángatva kedvesét – Akkor kérlek kezdd meg a meggyőzést egyszerre. – és az ajtót becsapva magára hagyta a díszes társaságot.

 

Goku kiengedte a gőzt – Ez egészen jól ment! – mosolygott, húzta le a lepedőt.

 

– Grr... hülyét csináltam magamból. – rázta le magáról a csillogó bizsut a pironkodó Namek.

 

– De nagyon jól csináltad Piccolo! – dicsérte Noeven meg a gurut.

 

– Apa menjünk, minél gyorsabban! Minél messzebb kell kerülnünk a bolygótól, hogy ne tudják követni a nyomainkat. – hívta fel a figyelmet Gohan.

 

– Várjatok! – önelégült mosollyal Lovage még firkantott valamit egy papírra, majd a többiek mellé lépett – Mehetünk!

 

Megfogta mindenki Gokut, aki homlokához emelte két ujját – Oké! Kapaszkodjatok erősen! – majd a Vegeta aurájára koncentrálva transzportált az űrhajóra.

 

A herceg éppen egy üveg vizet ivott nulla gravitáció mellett, mikor megjelent mellette az öt fős csapat. A megérkezés most sima volt az egyenletes terepnek köszönhetően – Szia Vegeta! – üdvözölte a földön nevelkedett Saiyan régi riválisát.

 

– Hmm... sokáig tartott a kis tervetek. Cress és Sage már fél órája vár a startra. – jó három órája tért vissza de erre az időre azt gondolta, hogy az űrben lesznek, újabb idétlen incidens következtében. A Halloninon történtek miatt az Icejin birodalmát meg kellett kerülniük, így egy hónappal többnek ígérkezett a kis kiruccanásuk.

 

Lovage a belső kommunikátorhoz ment és jelezte a két társának, hogy megérkeztek. Cress tett még egy megjegyzést, hogy miért nem hajlandó a fonott hajú férfi csak összejönni a Nazlinnal, az életük megkönnyítése miatt, mire az érintett Saiyan csak kedvesen elküldte a pokolba a műszaki tisztet.

 

~o~O~o~O~o~O~o~

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.